Ez volt a legjobb csapatépítő program!

Szponzorált tartalom

csapatépítő program

csapatépítő program

Már jó pár éve benne vagyok a HR szakmában és nagyon szeretem. Nem rég kezdtem egy nemzetközi cégnél, ahol olyan feladatokat is megkaptam, mint az éves csapatépítő programok összehangolása. Mivel a cégnél 20 különböző egység van és részleg, nagyon oda kell figyelni, hogy mindenkinek a megfelelő programot találjam meg. Nyilván ezt úgy értem, hogy az informatikusokat és a marketingeseket nem biztos, hogy ugyanarra a csapatépítő program fogom elküldeni, de mivel sose lehet tudni, első körben készítettem egy kérdőívet, hogy kinek milyen igényei vannak.

Nagyon érdekes visszajelzéseket kaptam, volt akiknek bowlingozást választottam vacsorával, volt, akiket kalandparkba küldtem és voltak, akiket vitorlázni a Balatonra. Bevallom, utóbbi volt a kedvencem, erre én is elmentem. A BalatonPRO által szervezett két napos balatoni kiruccanás egyik napján vitorlázni mentünk. Mivel az idő már nem volt az az igazi „fürdős”, a SUP-ozás elmaradt, de az élmény így is felejthetetlen volt. A második napra, mivel az eső is eleredt (erre pedig számítani is lehetett), indoor csapatépítést választottunk.

A csapatépítő programok külön nekünk lettek kitalálva, különösképpen a kvízjáték, ami a cégre és a munkakörre volt szabva. A program legelején ilyen tipikus „ice breaker” feladatok voltak, például, hogy úgy kellett sorba rendeződni, hogy senki nem szólhatott egy szót sem, de a kor alapján kellett növekvő sorba állni. Ez azért volt nagyon jó feladat, mert a kollegáknak tényleg összehangoltan kellett együtt dolgozniuk és így olyan dolgokat is meg lehetett tudni egymásról, ami adott esetben nem került volna szóba. Például, hogy kinek mikor van a szülinapja. Volt még pár hasonló feladat, aztán következett a kvíz, ahol csapatokat kellett alkotni és nyilván a legtöbb jó válasszal rendelkező nyert. Délben ebédeltünk egyet a kikötő panorámás éttermében, majd egy kis ejtőzés után folytatódtak a csapatépítő programok.

Nagyon szuper volt a hangulat és a BalatonPRO csapatát csak dicsérni tudom. Mindenben nagyon segítőkészek voltak és a programok tekintetében iszonyat rugalmasak. Egyértelműen látszott rajtuk, hogy attól függetlenül, hogy már mi vagyunk az ezredeik csapatépítők a hónapban, arra törekszenek, hogy ez legyen a lehető legjobb. Való igaz, hogy a főprofiljuk a balatoni vitorlázás, de a szárazföldön is ugyanúgy megállják a helyüket.

Egy dolgot sajnáltam, mégpedig azt, hogy már nem a nyári strandolós időben mentünk. Jövőre biztos, hogy úgy fogom intézni, hogy a vizes programokat is kipróbálhassuk, mert a vitorlázás mellett lehet még ugye SUP-ozni, sárkányhajózni és evezni is. Ezek mind olyan programok, amik szerintem beválhatnak ennél az egységnél és nagyon jól éreznék magukat.

A program alatt sokat beszélgettem a szervezőkkel, és kiderült, hogy nem csak csapatépítő programokat vállalnak, hanem céges bulikat, szülinapokat, lánybúcsút és legénybúcsút, lánykérést és házassági évfordulót is. Hazafele pont azon gondolkodtam, persze, ha a vezetőség is beleegyezik, hogy ide kéne szervezni az éves céges bulit is. Nyilván nem vitorlásra, már csak az időjárás és a férőhely miatt sem, de szerencsére a BalatonPRO nagyhajós programokat is szervez, ahol 50, 100, vagy akár 200 fő is elfér.

október 8, 2020