Vidéki munkásemberből budapesti vállalkozó lettem

Szponzorált tartalom

cégalapítás budapest területén

cégalapítás budapest területén

Ha az ember vidéken nő fel, sokszor hallja azt, hogy a fővárosban vannak az igazi lehetőségek. Én viszont sokáig azt hittem, hogy ez nem így van. Főleg mivel kezdettől fogva olyan szakmát tanultam, amit igazából bárhol tudok hasznosítani: víz-gáz-fűtésszerelő lettem! Mivel kaptam egy jó ajánlatot a szülővárosomban, néhány évig alkalmazottként dolgoztam egy generálkivitelező cégnél, akik mindig kiosztottak nekem különböző projekteket. A projektek számától és jellegétől függően kaptam bónusz fizetést a megbeszélt alapbéren felül. Ez így sokáig kényelmes is volt, mert a cégnek volt egy könyvelője, aki ezt minden hónapban lepapírozta, nekem nem sokat kellett foglalkozni az adminisztrációval. Persze egyéni vállalkozóként kereshettem volna egy kicsit többet is, de így is megvolt mindenem, ezért nem panaszkodtam. Már kezdtem azt hinni, hogy egy átlagos vidéki munkás életét fogom élni, míg meg nem halok. Egy nap viszont hatalmas változás történt, amikor a budapesti rokonaimnál töltöttem egy hétvégét. Ebben a pár napban ismerkedtem meg a leendő feleségemmel, teljesen váratlanul…

A cégalapítás budapest területén talán kicsit egyszerűbb, mint vidéken, mert nincsenek egymástól olyan messze a különböző hivatalok. Legalábbis gondoltam én, még annak ellenére is, hogy nagyon nem voltam ismerős se a kerületben, se a belvárosban, minden híres helyszínen addig összesen maximum kétszer jártam! Persze van térkép, meg ha már ide akar költözni az ember, csak segítenek neki a helyiek eligazodni! Na de a céges ügyek ennél bonyolultabbak, ezért arra gondoltam, hogy az lenne a legjobb, ha tudnék beszélni egy ügyvéddel. Székhelyszolgáltatásra szintén szükségem volt, mivel folyamatban volt a régi házam eladása és az új vásárlása, de dolgoznom addig is kellett. Hamar megtaláltam a szekhelypartner.hu-t, akik szerencsére mindkettőben tudtak nekem segíteni.

Hogy a cégalapítás budapest bármelyik kerületében mennyire éri meg, az számos különböző tényezőtől függ. Kezdjük azzal, hogy a különböző cégformáknak megvannak a maga feltételei és buktatói. Ezért is volt az elején egy hosszabb megbeszélésem a szekhelypartner.hu ügyvédjével, mivel az elengedhetetlen egy sikeres vállalkozáshoz, hogy jól válasszunk vállalkozási formát, illetve adónemet. Ha olyan tevékenységet végzünk, ami egy irodában történik, vagy mondjuk egy rendelőben, és van recepció, jogosan merül fel a kérdés, hogy miért ne legyen ott a cégünk székhelye is. Elvégre mindig lesz ott valaki munkaidőben, aki át tudja venni a céges hivatalos leveleket! Igen ám, de attól még nagyon is érdemes igényelni a szekhelypartner.hu székhelyszolgáltatási megoldásait! Hogy miért is? Mondjuk azért, mert ha van például egy rendelőnk, a váróba pedig beteszünk egy televíziót, ami kizárólag a páciensek szórakoztatására szolgál, tehát nem munkaeszköz, egy végrehajtás során az is lefoglalásra kerülhet. A cégünk székhelyén tehát tilos lenne bármit is tárolni, ami nem elengedhetetlen a vállalkozás működtetéséhez. Ráadásul az ügyfeleinkre sem tennénk jó benyomást, ha felbukkannának a végrehajtók, mondjuk az előző példánál maradva a magánrendelőben, ahol hosszú sor áll, a páciensek pedig, ha már fizetnek a szolgáltatásért, szeretnék, ha teljes lenne a bizalom ebben a munkakapcsolatban. A cégalapítás budapesten, vagy bárhol máshol is egy összetett folyamat, ezért ha nincs még benne tapasztalatunk, ne próbáljunk meg egyedül belevágni! Keressünk inkább stabil és megbízható támogató szolgáltatásokat, amelyeket többek között a szekhelypartner.hu is kínál. Ha jól kalkulálunk a befektetett tőkével, vállalkozásunk könnyen virágzásnak indulhat!

június 13, 2024