Szponzorált tartalom

Élvezetes pillanatok együtt

A romantikus vígjátékok egyik tipikus jelenete, amikor a hölgyszereplő a nemi aktus elkerülése érdekében fejfájásra panaszkodik. Az iménti sablonos szituáció gyakori előfordulása miatt, sokszor nem is gondolnánk, hogy a nemi vágy csökkenése férfiaknál is gyakori jelenség.

A tévhit, miszerint az említett jelenség csak egy bizonyos kor után jelentkezik, már régóta hamisnak bizonyult, hiszen nem ritka, hogy a harmincas korosztály képviselőit is érinti a libidó csökkenése vagy teljes hiánya.

A kérdés már csak az, hogy mi a probléma forrása? A nemi vágy csökkenése férfiaknál, főleg ha a fiatalokról beszélünk, általában a túl nagy pszichikai és fizikai nyomás végterméke.

Gondoljunk csak bele, egy ifjú ebben a korban küzdi fel magát a ranglétrán, ekkor harcolja az eddigi élete legfontosabb csatáit, emellett pedig építgeti a családi fészket. Az egzisztenciáért folytatott erőpróba bizony a szervezet utolsó tartalékát is felemészti, ezért, ha szívesen feldobná a szexuális életét, muszáj időt szakítani a pihenésre is.