Klímatisztítás otthon, zöldcitrom illat az autóban.

Szponzorált tartalom

klímatisztítás

klímatisztítás

A nyárról mindenkinek más jut eszébe. Van, akinek a napsütés, a vízparti nyaralás, a görögdinnye, esetleg a szúnyogok, de az biztos, hogy a meleg és a kánikula eszünkbe jut a nyár kapcsán. Kinek örömmel, kinek pedig inkább bosszúságot okozva, hogy nem lehet anélkül kilépni a házból, hogy ne folyna máris patakokban a víz rólunk. De hát ez hozzá tartozik a nyári hónapokhoz és bármennyire is zsörtölődünk a meleg miatt, télen vissza szoktuk sírni a napfényes, kellemes időt. Egy ideig nagyon jó érzés, ahogy a bőrünket cirógatja a nap és talán még egy kicsit le is barnulunk, de ha már elegünk van a hőségből, akkor választhatjuk a légkondit is.

Otthoni mini szerviz egyszerűen és gyorsan.

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy az otthonát hűtse minden nap, de az autók döntő többségében meg lehet találni a klímákat. Nem csak nyáron tesz jó szolgálatot a légkondi, hanem akár télen is, ha párásodnak az ablakok. De a legtöbbet nyáron használjuk az autó klímáját, ezért érdemes tavasszal, még a szezon előtt alaposan kitisztítani a légkondit. Ha elvisszük egy szakszervizbe a járgányunkat, ott megcsinálják az egész klímatisztítást és a pollenszűrő cseréjét is, de nem olyan bonyolult dolog ez, hogy ne lehetne saját kezűleg elvégezni otthon. Mindössze egy légkondi tisztító spray kell hozzá, amit be lehet szerezni az autós boltok polcairól. Különféle illatokban és kiszerelésben gyártják, attól függően, hogy kinek melyik méret és illat a megfelelő. A legtöbb klíma tisztító spray citrusos vagy zöldcitromos illatú, mint a fertőtlenítőszerek általában. Egy klímatisztítás után még hetekig érezni lehet az autó utasterében a kellemes, friss illatot, úgyhogy akár az illatosítót is megspórolhatjuk.

De miért is kell klímát takarítani?

És hogy miért van szükség klímatisztításra? Mert a folyamatos használat miatt szennyeződések jutnak folyamatosan a klímába, amiket kiszűrnek a benne lévő szűrök, de értelemszerűen ezeket is cserélni kell néha. Amikor pedig éppen nem használjuk az autót és a klímát, a vírusok, baktériumok és gombák szaporodnak benne vígan, mi pedig belélegezzük a légkondiból kifújt kórokozókat. A légúti megbetegedések veszélye mellett igencsak kellemetlen az áporodott levegőt szagolni, úgyhogy tényleg érdemes kitisztítani a kocsi klímáját.

Nagyjából negyed óránkba kerül a tiszta légkondi

Az egész művelet negyed órát vesz igénybe, de ha valaki először próbálkozik meg a saját kezű klímapucolással, akkor sem tart tovább a folyamat, mint fél óra. Negyed órát mindenképpen hagyni kell a spray-t hatni, ezalatt nincsen vele semmi dolgunk. A járó motor és a bekapcsolt belső keringetés mellett az egész légkondit áttisztítja és kifertőtleníti a spray, amit még csak be sem kell fújnunk a klímába. Egész egyszerűen berakjuk a hátsó lábtartóhoz, lehajtjuk az első üléseket és a csukott ajtók és ablakok mellett tenni fogja a dolgát a klíma tisztító spray. Tényleg nem bonyolult, ez még simán az otthon is elvégezhető szerviz kategóriába tartozik, úgyhogy nem lehet kifogás, hogy nem volt idő elmenni a szervizbe és ezért nem lett kitisztítva a klíma a kocsiban. Nem csak a saját és utasaink egészségéről gondoskodunk, ha lelkiismeretesen rendben és tisztán tartjuk a légkondit, hanem az autóval is jót teszünk. Úgyhogy tényleg mindenki jól jár a klímapucolással, már csak ezért sem lehet elhanyagolni.

július 21, 2020