Szponzorált tartalom

Klasszikus csocsóasztal

A futball messzemenően a világ legnépszerűbb sportja. De sajnos nem mindenki rendelkezik olyan fizikai adottságokkal, amelyek ahhoz szükségesek, hogy ezt játékot játszhassa.

Talán ez az életkorból adódó gyorsaság és állóképesség gyengüléséből fakad, vagy talán a koordináció meglétének hiányából. Számukra itt a csocsó, vagy másnéven asztali foci. Ez a sportág a labdarúgás asztali változata. Itt két játékos vesz részt a küzdelemben, akik négy-négy darab műanyagból készült figurát irányítanak.

Ezek a figurák fémrudakra vannak felszerelve, amelyeket a játékosok gumi fogantyúkkal vezérelnek. A megmérettetés tárgya itt is ugyanaz, mint a hagyományos labdarúgásnál: eljuttatni a labdát a célba. Senki sem gondolta volna, hogy a csocsó ilyen népszerű játék ággá válik majd.

Ma már szinte minden bárban találunk egyet és az sem ritka, hogy valaki otthoni használatra vásároljon csocsóasztalt. A csocsóasztalok szintén gyakoriak a tornateremekben, klubokban, kollégiumi helyiségekben, iskolákban és egyes munkahelyeken is.