Gyerekkori álmom megvalósításában segít az energetikai tanúsítvány.

Szponzorált tartalom

energetikai tanúsítvány

energetikai tanúsítvány

Idilli gyerekkorom volt, a mesékben sincs ennél szebb

Kiskoromban mindig arról álmodoztam, hogy egyszer majd egy erdőszéli kis házban fogok lakni, nagy békességben. Akkoriban nagyon lekötött a varázslatos meselények világa, mindig nagyon szerettem volna találkozni velük. Édesanyámmal sokat olvastunk tündérekről, manókról, elfekről, beszélő fákról, bogarakról, állatokról. Farsang alkalmával is ezekből a mesékből merítettünk ihletet, mindig nagyon jópofa és eredeti jelmezeim voltak ilyenkor. Ha visszagondolok a gyerekkoromra, mindig ezek a szép emlékek jutnak eszembe. Tulajdonképpen azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon szerencsés vagyok a szüleimmel, és hogy ilyen csodás gyerekkorral ajándékoztak meg. A kreativitás, a fantázia világa sosem volt tabu nálunk. Rengeteget játszottunk, és ilyenkor ők egy kicsit is gyerekké változtak mellettem. Nagyon felszabadult alkalmak voltak ezek, s ilyenkor csak hagytuk, hogy az éppen játszott történet és az érzelmeink szabadon magukkal vigyenek bennünket…

A világból is igyekeztek minél több mindent megmutatni, ami csak érdekelhet engem. Kicsi koromtól tanultam zenét. Először zongoráztam, aztán hegedűre váltottam, mert az jobban tetszett. Énekeltem kórusban is, majd gimiben ritmikus sportgimnasztikára jártam, és végül a tánc felé terelődött a fókuszom. De emellett jártam fizika szakkörre is, a fiúkkal egy csoportban mentem el matekversenyre. Mire leérettségiztem, folyékonyan beszéltem angolul és németül is. Egyszerűen szívtam magamba a tudást, és a szüleim mindig támogattak és segítettek abban, hogy az éppen aktuális érdeklődésemet kielégíthessék. Mindig elég nagy volt a fantáziám és a képzelőerőm, és szerencsére ezt sosem szorították keretek közé. Így mindig szabadon ábrándozhattam arról is, mi leszek ha nagy leszek, és milyen életet képzelek el magamnak. Én azt a tanítást kaptam otthonról, hogy merni kell nagyot álmodni, és ha az ember szorgalmasan és kitartóan megdolgozik valamiért, akkor annak bizony előbb-utóbb meg lesz a gyümölcse.

Energetikai tanúsítvánnyal a mesebeli házikó megteremtéséért

Nos, úgy néz ki, elérkeztem ehhez a pillanathoz. Elérhető közelségbe került az erdőszéli kis ház megvásárlása. Ehhez persze előbb be kell forgatnom a jelenlegi ingatlanomat, így most a városi lakásom eladására készülök. Amikor belevágtam a folyamatba, nem sok fogalmam volt arról, hogyan is kell mindezt intézni. Mostanra már felvérteztem magam a szükséges tudással, így például arról is informálódtam, hogy energetikai tanúsítvány megléte szükséges az ingatlan eladásához. Egy kedves ismerősöm ugyanis megismertetett az e-tanusitas.eu oldalával, ahol részletesen tájékozódhattam ebben a témában. Az oldalban az tetszett a leginkább, hogy nagyon felhasználóbarát és a hétköznapi emberekhez szól, a hétköznapi emberek nyelvén. Azért valljuk be, az energetikai tanúsítvány nem éppen az a téma, amiről egy kávészünetben vagy a boltban beszélgetnek az emberek. Akik először találkoznak ezzel a témával, azok akár meg is ijedhetnek tőle, hiszen nem sokszor hallunk azért arról, hogy mi is ez valójában, és hogyan álljunk neki beszerezni. Szerencsére az e-tanusitas.hu tényleg az ügyfelekért tesz, és ezt ebben a szándékban is tetten érhetjük. Már az energetikai tanúsítvánnyal kapcsolatos információkat is igyekeznek úgy átadni, hogy azokat biztosan megértsék azok, akiknek szüksége van rá, hogy átlássák ezt a témát.

Hozzám a legjobbkor jött az ajánlás és ez az oldal. Átolvasva a sok információt, az e-tanusitas.eu nagyon sokat segített abban, hogy ezek az infók rendszerezve a helyére kerüljenek a fejemben. Hiszen mindent közérthetően prezentálnak, és nagyon könnyű eligazodni a különböző fejezetek között is az oldalon. Ráadásul mint tanúsító cég is nagyon megbízhatónak tűnnek. Azt például tudtátok, hogy náluk készül a magyarországi ingatlanok energetikai tanúsítványányak körülbelül 10 százaléka? Ez számomra sokat elárul a szakértelmükről is. Ilyen mennyiségű tanúsítással a hátuk mögött ugyanis azt gondolom, akkora szakmai tapasztalat és rutin gyűlt össze náluk az évek során, hogy nyugodtan rájuk bízhatjuk a lakásunk energetikai tanúsításának az elvégzését. De ha mindez nem lenne elég, az oldalon olvastam mást is, ami számomra azt bizonyítja, hogy ők is hisznek a szakértelmükben. A megrendeléseikre ugyanis árgaranciát vállalnak. És ha valamely tanúsító cég esetleg alacsonyabb áron is elvégezné az energetikai tanúsítást, akkor az e-tanusitas.eu csapata is az alacsonyabb áron fogja elvégezni ugyanazt a munkát az ügyfélnek. Számomra ez a hozzáállás abszolút azt bizonyítja, hogy olyan szakemberekkel állunk szemben, akik maximálisan a tudatában vannak abban, hogy minőségi munkát végeznek.

Így dolgozik az energetikai tanúsítvány szakértője, az e-tanusitas.eu csapata

Azt is az oldalon böngészve találtam meg, hogy mindennek tetejébe országos lefedettséggel rendelkezik a társaság. Tehát amíg a legtöbb tanúsító cég csak egy adott régióban, egy adott város vagy megyeszékhely vonzáskörzetében vállal a legtöbbször tanúsítást, addig az e-tanusitas.eu-nak nem számít, az ország melyik részébe esik a kérdéses ingatlan. A profi csapattal akár online is megrendelhetjük a szolgáltatást, ehhez nem kell mást tennünk, csak kitölteni az oldal alján található űrlapot a kapcsolatfelvételhez. Az oldal leírása alapján az e-tanusitas.eu munkatársai ezt követően a megadott elérhetőségünkön telefonon keresztül felveszik velünk a kapcsolatot, és időpontot egyeztetnek a helyszíni felmérésre. Természetesen minél több adatot tudunk szolgáltatni az ingatlanról, annál hatékonyabbá és gyorsabbá tehetjük a tanúsítás menetét. Így aztán a honlapon is írják, hogy ha rendelkezésre áll, készítsük el a mérési dokumentációkat és a tervrajzot az ingatlanról. A helyszínre érkező kolléga aztán a mérési adatokat azonnal megküldi az irodába a munkatársainak, akik így a lehető leggyorsabb el tudnak kezdeni dolgozni az energetikai tanúsítvány elkészítésén.

Az elkészült tanúsítványokat minden délután átveszik a futárok, akik akár már másnap el tudják szállítani a tanúsítványt a megrendelőnek. Szükség esetén azonban, ha az ügyfél előre jelzi az igényét, ez a folyamat akár 12 órára is lerövidíthető. Ráadásul aki most veszi igénybe náluk a szolgáltatást, annak még egy négyezer forint értékű Ingatlan Kisokossal is kedveskednek! Az ügyfélközpontú hozzáállás, a szakértelem, és gyors és precíz munkavégzés iránt egyébként az oldalon úgy tűnik, hogy a megrendelők is hálásak. Én legalábbis csupa nagyon jó hozzászólást olvastam az oldalon, az ország szinte minden pontjáról érkeztek visszajelzések az e-tanusitas.eu csapatának munkájára. Ráadásul az ügyfélkörük is igen széles, hiszen nem csak magánszemélyek veszik igénybe a szolgáltatásukat. Az oldalon ugyanis úgy láttam, hogy ingatlanhálózatok számára is nyitva áll a kapujuk, de ugyanígy készséggel állnak ügyvédek, vagy éppen pályázatíró cégek rendelkezésére is. Nekem mindez, amit olvastam, kellőképpen jó referencia ahhoz, hogy tegyek egy próbát velük a saját ingatlanom energetikai tanúsítványának elkészíttetése kapcsán.

Ti voltatok már hasonló helyzetben? Érdekelne: kikkel dolgoztatok, milyen cégekkel álltatok kapcsolatban? Minden ötletet, tanácsot nagyon szívesen meghallgatnék, mielőtt meghozom a végső döntést, kire bízom rá a tanúsítást. Bár az is igaz, hogy az e-tanusitas.eu csapata nagyon szimpatikus lett, ezért nehéz lesz felülmúlni az ő referenciájukat!

február 3, 2021