Szponzorált tartalom

Pajzsmirigy működése

Sok embert foglalkoztat a hízás kérdése. Miért is növekszik meg a súlya anélkül, hogy mértéktelen zabálásba kezdene? Igazságtalannak érezheti, hogy addig, amig társai kétpofára tömik magukba a hizlaló élelmiszereket, addig Ön még egy pohár víztől is meghízik.

A probléma forrása a pajzsmirigy működésében rejtőzhet. Bizonyára nem is gondolná, de ha nagyon stresszes életet él, akkor a pajzsmirigy működése lelassul, így az anyagcsere is egy lassabb folyamat révén dolgozza fel a tápanyagokat.

Mindazok, akik arra gyanakodnak, hogy a hízás mögött a lusta pajzsmirigy áll, érdemes első lépésként orvoshoz fordulniuk, hogy a kellő vérvizsgálatok és hormontesztek alapján kiderüljön, valóban erről van szó, vagy sem.

Amennyiben igen, akkor oldalunk segítséget nyújthat egy kontrollált diéta követésében, ami helyreállítja a vércukorszintet, az inzulint és a pajzsmirigy működését. Az életmódváltással, diétás étrenddel további betegségek kialakulása is megelőzhetők, mint például a cukorbetegség, emésztési- vagy bélpanaszok.