A drága, de létfontosságú dolgokat is ki kell cserélni, legyen az kazán vagy egy fog.

Szponzorált tartalom

fogpótlás

fogpótlás

Vannak olyan dolgok az életben, amelyek, ha elromlanak, nagyon drága a javításuk, de muszáj megtenni, mert az élethez elengedhetetlenek. Ilyen volt az, amikor tönkre ment a kazánunk. Nem mondom, nagyon rosszul esett, hogy ki kell adnunk egy csomó pénzt az új kazánra, de ha nem tettük volna meg, akkor bizony megfagyunk a saját házunkban. Így van ez akkor is, ha fogpótlás kell. Én sajnos nemrég ebben a cipőben jártam, és senkinek nem kívánom, a legrosszabb ellenségeimnek sem. A fogorvosbudapest.info oldalán szerencsére elég sok mindent olvashattam erről az eljárásról. Többek között azt, hogy minden életkorban más-más a kezelés menete, azt azonban el lehet mondani általánosságban, hogyha a páciens már felnőtt vagy fiatal felnőtt, akkor érdemes ezt a dolgot minél hamarabb megejteni.

Ugyanis, ha ez nincs meg, a többi fogat nincs, ami megtámassza, így azok be tudnak dőlni, ami nagy galibát okozhat. Ezt meg lehet előzni speciális fogszabályozó készülékekkel, ha nincs lehetőség a mihamarabbi fogpótlásra. A végleges megoldást egy fogimplantátum vagy a háromtagú híd jelentheti. Olvasható az is a fogorvosbudapest.info oldalán, hogy ha minden körülmény adott, akkor a legideálisabb az implantátum használata. Ez ugyan drágább, mint a hagyományos fogpótlás, viszont az az előnye, hogy nem kell a mellette lévő fogakat előkészíteni, azokhoz nem kell nyúlni. Ugyanis a hagyományos fogpótlásnál a foghiány melletti fogak lesznek a pillérek, így ezeket gyakran csiszolni kell, így nem lehet sajnos minden esetben elkerülni, hogy azok sérüljenek.

Nyilván sokunkban az a kérdés merül fel először, hogy a foghúzás után a végleges fogpótlás elkészítésével érdemes várni néhány hetet, mert ekkor a szövetek még zsugorodhatnak, hegesedhetnek, így csak később nyerik el végleges formájukat. Azt is megtudtam, hogy ha a hidat választjuk, sajnos az sem tart örökké, bármennyire is szeretné az ember. Amennyiben ezek megfelelően vannak ápolva, úgy nagyjából 15 évet lehet számolni a kihordásra. Nem tudtam eldönteni, hogy ezt az időt soknak vagy kevésnek gondoljam, de ez van, legalább a mai modern világban már van arra megoldás, ha az embernek fogpótlásra van szüksége, nem úgy, mint régen, amikor hosszú éveket képesek voltak leélni fogak nélkül. Ezért mindenképpen hálás vagyok én. A fogorvosbudapest.info meggyőzött annyira, hogy eldöntsem, ha hasonló beavatkozásra van szükségem, csak őket válasszam.

december 2, 2022