Tökéletes antioxidáns a napraforgómag

Szponzorált tartalom

napraforgómag

napraforgómag

A napraforgó magja számtalan vitamint és értékes hatóanyagokat tartalmaz, amelyek együttesen képeznek jótékony hatást a szervezetünkre. Kimagasló vas, kalcium és foszfor forrásként lehet rá tekinteni. Lassítja az öregedési folyamatokat, hiszen E-vitaminban gazdag. Önmagában, pirítva vagy nyersen egyaránt ízletes csemegének számít a napraforgómag. Van, aki olajban kisüti és úgy adja a különböző salátákhoz és sültekhez. Ízletesebbé válik tőle a pogácsa és a kenyér.

Csíráztatva szendvicsek tetejére szórható. Értékes olajt is sajtolhatunk belőle. A napraforgómag karotinoidban gazdag, így odafigyel a haj, a köröm és a bőr szépségére. Enyhe vizelethajtó tulajdonsággal is rendelkezik. Antioxidánsokban gazdag, így csökkenti a megbetegedések kialakulásának lehetőségét. Erősíti az immunrendszert, véd a rák és a magas vérnyomással szemben. A napraforgómag kalóriatartalma elég magasnak számít, így a fogyasztását semmiképp sem szabad túlzásba vinni, főleg abban az esetben, ha fogyókúrázni szeretnénk.

november 9, 2017