Kis figyelemmel megelőzhető a fog gyökérkezelés

Szponzorált tartalom

Fog gyökérkezelés

Az öregedés még nem jelenti azt, hogy testünknek teljesen el kellene hagynia magát, és minél magasabban járunk a kor létráján, annál betegesebbnek muszáj lennünk. Az emberi szervezet genetikailag akár 130 év teljesen egészséges életre van programozva a tudósok szerint. Ezt azonban kivitelezni nem egyszerű. Talán legelőször érezhető fogainkon, hogy nem bírják már úgy a gyűrődést, ahogyan kéne. Amint ez bekövetkezik, máris a műfogsor ár az, ami előtérbe kerül. Azonban ne mondjunk le még idejekorán a hasznos eszközeinkről, mert egy alapos szakorvosi vizsgálat során nem kizárt, hogy kiderül, még többet meg lehet menteni.

Mielőtt a teljes műfogsor ár összeállna, az első lépés a száj teljes rendbetétele. A gyulladásokat helyrehozni, a szuvas fogakat kikezelni, hiszen ezek fogják képezni a tartóoszlopot a későbbiekben. Több alkalommal látogathatjuk meg a szakorvosi rendelőt, mire egyáltalán oda jutunk, hogy a műfogsor ár elkezd kikristályosodni. Azonban ha már eddig nem voltunk képesek rendszeresen szűrővizsgálatokra járni, és hagytuk, hogy eluralkodjon szánkban a káosz, akkor utólag kell ott rendet teremteni.

Amiért láthatóan szuvas és gyakran fáj egy fog, az még nem jelenti automatikusan, hogy csak a húzás segíthet. Esély mindig van, és nem kizárt, hogy az aprólékos és kicsit hosszadalmas fog gyökérkezelés tud megoldást kínálni a problémára. Ez a beavatkozás szinte közvetlenül az egyszerűbb tömés után következik a ranglétrán. Pontosan ezért tudhatjuk, ha fog gyökérkezelés az, amin át fogunk esni, akkor az csakis a mi hibánk.

Ezt megelőzhettük volna, ha néhány hónappal hamarabb látogatunk el a rendelőbe. Nagyon jó tanulópélda egy-két ilyen, több alkalmas kezelés, mert lehet, pont ez kell ahhoz, hogy mostantól komolyan vegyük az egészségünket, és adott rendszerességgel látogassuk szűrés érdekében a rendelőt. A fog gyökérkezelés talán az utolsó mentsvár arra, hogy egy rágóeszközt még meg tudjanak menteni. Nagy precizitást követel meg és sok türelmet a pácienstől. Figyeljünk oda minden körülmények között fogaink épségére, ez csakis rajtunk múlik.

november 12, 2017